Geen afbeeldingen of een vreemde opmaak in uw E-mail? Klik hier voor de webversie

Verbeelders van Verandering :: Erna ter Weele

Verbeeldingskracht: 'n (ogen)blik op de wereld van Erna & Margon

Verbeeldingskracht

Met het einde van het jaar komen ook weer de goede voornemens in zicht. Eigenlijk zijn dat niet meer dan vrijblijvende proefballonnetjes. Ergens voel je onvrede, en door dat gevoel te sussen met een halfslachtig plan voor de toekomst, dring je het eigenlijk meteen weer naar de achtergrond. Zullen we er dit jaar gewoon niet aan meedoen, aan al die loze beloften die we al in de tweede week van januari loslaten? Zullen we in plaats daarvan onze échte dromen onderzoeken en volop de ruimte geven? Met jullie medewerking roepen we 2019 nu al uit tot een onvergetelijk jaar: het Jaar van de Verbeeldingskracht!

De dromer durft

“Wat ben je toch een dromer.” Hoe vaak gaat zo’n uitspraak niet gepaard met een meewarige blik? Mensen zien een wereldvreemde naïeveling, en vervolgen hoofdschuddend het pad dat zij gewoontegetrouw al jaren volgen. En de dromer? Die broedt op een toekomst die écht de zijne is. Die durft de blik naar binnen te richten om te voelen waar zijn hart ligt, nieuwsgierig naar waar zijn verlangen hem brengt. Zijn dromen schudden hem wakker en roepen hem op om in beweging te komen; om handen en voeten te geven aan zijn zielenroerselen. Hij zoekt woorden, maakt zijn verhaal, geeft kleur aan zijn verlangens en durft ze met anderen te delen. Zodra hij op die manier zijn verbeeldingskracht inzet, verandert de dromer in een doener.

Voorwaartse makersenergie

Dromen kan iedereen, maar het vergt kracht om ze tegen het licht te houden en uit te pakken. Het is dus een misverstand dat je alleen maar moet najagen waar je energie van krijgt. Verbeeldingskracht kan zelfs veel energie kosten, maar laat zich daardoor niet weerhouden. Het is een voorwaartse makersenergie die je voortstuwt, in een richting die aan jou trekt. Zodra je die volgt, ontwaar je een oneindige horizon, zoveel weidser dan een enkele stip. Of je nu linksaf of rechtsaf gaat, dralend een stap zet of vastbesloten doordendert, zolang je de ruimte ziet, ben je op de goede weg.

Op reis

Dus waar ben jij van? Waar zit jouw energie op? Wat wil je inbrengen en wat wil je achterlaten? Wanneer je op die vragen jouw verbeeldingskracht loslaat, creëer je ruimte voor ontwikkeling. Zeker wanneer je anderen daarbij betrekt, die oog hebben voor jouw blinde vlekken en die luisteren naar wat je niet hardop zegt. Dan ga je met elkaar op reis, op een ontdekkingstocht die soms verrassende vormen aanneemt…

Logo Verbeelders van Verandering

Verbeelders van Verandering vind je op: WWW.VERBEELDERS.COM
ERNA@TOT2020.NL • 06-43021556 • Roosje Vosstraat 26 • 2401 KJ • Alphen aan de Rijn • MARGON@TOT2020.NL • 06-22803212