Je bent je er niet van bewust en toch bepalen ze voor een groot deel het gedrag binnen een organisatie: de ongeschreven regels van het spel. Samen met je collega's brengen wij die ingebakken patronen in kaart.  Krijg de strategie het papier af, durf te kijken naar welk gedrag oud is en wat nodig is om de gewenste toekomst te realiseren.

ONTDEK DE ONGESCHREVEN REGELS VAN HET SPEL

Iedere organisatie kent ze: de ongeschreven regels van het spel. Je komt ze niet tegen op de corporate website of in visiedocumenten. In vergaderingen blijven ze onbesproken. En toch zijn het de enige regels die er echt toe doen binnen een bedrijf. Zij vormen de basis van de organisatiecultuur en de kern van het gemeenschappelijk erfgoed.

Zijn ze nog in lijn met het gewenste toekomstige gedrag of werken zij juist belemmerend? Hoe bepalen deze regels je eigen gedrag en hoe kun je er invloed op uitoefenen, bij jezelf en bij anderen? Met behulp van action learning brengen we de ongeschreven regels naar boven die binnen je eigen organisatie bepalend zijn. We zoeken achter de schermen om te kijken naar de werkelijke cultuur.

Wie echt wil innoveren moet deze gedragsregels kunnen herkennen en bespreekbaar maken, Werken ze nog, passen ze bij de gewenste nieuwe richting, hoe kan het anders? Ga samen met TOT2020 op zoek naar de verbinding tussen bovenstroom en onderstroom. We maken oud gedrag bespreekbaar en geven het nieuwe een gezicht. Bekijk ons filmpje op https://youtu.be/4oAXK0sIelY of #robeco open podum #DNB